وقتي به دنبال خواص تخم شربتي بودم متوجه شدم بسياري از سايت ها حتي مدعيان طب سنتي تخم شربتي و تخم ريحان را در واقع يکي گرفتن به احتمال قوي خودم در اسرع وقت يک متن ترجمه کنم و تفاوت هاي اين دو رو کامل بگم مثلا نوشته خواص تخم شربتي بعد زيرش انگليسيشو نوشته basil seed!!! فقط يه توضيح کوچک تخم شربتي chia seed هست و تخم ريحان basil seed به لحاظ ظاهر هم شبيه هم هستند تقريبا اگر فرق نداشتن که اسمشون فرق نميکرد!!!! يه زحمت نميدن در مورد مطلبشون تحقيق کنن!!!
ايراني‌ها از طرفداران تخم شربتي هستند و براي رفع عطش از آن استفاده مي‌کنند. بايد بدانيد که اين دانه‌هاي ريز که در ترکيب با آب، لعاب‌دار مي‌شوند خواص فوق‌العاده‌اي دارند.
تخم شربتي همان دانه‌هاي ريز خوراکي و بومي آمريکاي جنوبي و مرکزي است که اتفاقاً طرفداران زيادي هم دارد. از زمان‌هاي قديم آزتک‌ها (يکي از تمدن‌هاي آمريکايي) از اين دانه‌ها به همراه ذرت به عنوان ماده‌ي غذايي استفاده مي‌کردند. ساليان سال است که مردم مکزيک به خواص مقوي اين دانه‌هاي ريز پي برده‌اند و از آن استفاده مي‌کنند.

تخم شربتي منبع فوق‌العاده‌ي اسيدهاي چرب امگا 3 و امگا 6 مي‌باشد. در واقع حدود 20 درصد وزن دانه‌هاي به اين کوچکي حاوي اين اسيدهاي چرب است که از اين نظر شباهت زيادي با تخم کتان دارد. حتماً مي‌دانيد که تخم کتان نيز يکي از منابع غني اسيدهاي چرب امگا 3 مي‌باشد. اگر مي‌خواهيد بيماري‌هاي قلبي عروقي از شما دور باشد حتماً به خواص محافظتي اين دانه‌هاي ريز اعتماد کنيد.

تخم شربتي منبع فوق‌العاده‌ي کلسيم است به طوري که 5 تا 6 برابر بيشتر از شير مي‌باشد. اگر موز را به عنوان منبع پتاسيم مي‌شناسيد بايد بدانيد که اين دانه‌هاي ريز دو برابر بيشتر از موز پتاسيم و 3 برابر بيشتر از اسفناج آهن دارند. از نظر آنتي‌اکسيداني نيز قوي‌تر از ميوه‌اي مانند بلوبري هستند.
تخم شربتي همچنين منبع فوق‌العاده‌ي منيزيم، منگنز، مس، زينک(روي)، نياسين(ويتامين ب3) و ويتامين‌هاي ديگر بوده و سرشار از فيبرهاي محلول در آب مي‌باشد. اين دانه‌ها 9 تا 12 برابر وزن خود آب را به خود گرفته و لعاب مانند مي‌شوند.
منبع خبرگزاري تابناک